Κεφίρ, ένα μεγάλο, όχι και τόσο μυστικό!

ΚΕΦΙΡ, ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ, ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΜΥΣΤΙΚΟ !, ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΖΩΗΣ !!! To κεφίρ είναι ένα σύνθετο συμβιωτικό μίγμα μικροοργανισμών που οι γηγενείς λαοί των χωρών του Καυκάσου και της Μέσης Ανατολής καταναλώνουν πολλούς αιώνες τώρα. Οι επιστήμονες επιβεβαιώνουν συνεχώς τους μηχανισμούς που δίνουν στο κεφίρ, το ιστορικό αυτό γαλακτοκομικό ποτό τις υγιεινές ιδιότητές του.

Το κεφίρ απολαμβάνουν από καιρό όσοι ακολουθούν υγιεινή διατροφή. Το κεφίρ είναι ένα θρεπτικό ρόφημα προβιοτικό επειδή περιέχει ευεργετικά βακτηρίδια, ζύμες, μέταλλα και αμινοξέα που βοηθούν τον οργανισμό του ανθρώπου στις λειτουργίες θεραπείας και συντήρησης. Οι πλήρεις πρωτεϊνες του κεφίρ, αφομοιώνονται καλύτερα από το γιαούρτι και χρησιμοποιούνται ευκολότερα στο σώμα. Τα αμινοξέα του είναι γνωστά για τη χαλάρωση του νευρικού συστήματος.

Ο κόσμος στον Καύκασο γνωρίζει τα καλά αποτελέσματά του από παλιά.
Από την παιδική ηλικία το πίνουν σαν νερό. Να φθάνουν στην ηλικία των 110 και 150 χρόνων άνθρωποι εκεί δεν είναι σπάνιο. Είναι το μόνο μέρος του κόσμου που φθάνουν σ’ αυτήν την υψηλή ηλικία, σε πλήρη υγεία!!!
Σύμφωνα με τον καθηγητή MELKIN αυτοί, οι πληθυσμοί, δεν γνωρίζουν φυματίωση, καρκίνο η στομαχικές ανωμαλίες!!!

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΤΕ ΤΟ Κ Ε Φ Ι Ρ .
Α. κεφίρ γάλακτος.
Βάλτε 2-3 κυβικά εκατοστά από τους κόκκους του κεφίρ σε ένα καθαρό βάζο. Προσθέστε 0,25 λίτρο γάλα. Αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου 24 ώρες. Αν το θέλετε ποιο αραιό (υπακτικό) αφήστε το 12 ώρες. Σε περίπτωση διάρροιας να μείνει περισσότερο από 24 ώρες. Στο τέλος αυτού του διαστήματος το γάλα θα γίνει πιο πυκνό. Περάστε το από ψιλό σουρωτήρι. Αυτό που θα περάσει είναι το πόσιμο κεφίρ, ότι μείνει είναι οι δραστικοί κεφιρόκοκκοι τους οποίους θα χρησιμοποιείτε συνεχεία για να καλλιεργήσετε και άλλες φορές. Ξεβγάλτε καλά το βάζο, ξεβγάλτε καλά τους κόκκους όπως είναι μέσα στο σουρωτήρι με μπόλικο κρύο νερό, αφού στραγγίσει επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία από την αρχή. Καθώς συνεχίζεται η καλλιέργεια ο αριθμός των κόκκων αναπτύσσεται και πολλαπλασιάζεται (η αύξηση αυτή γίνεται πιο γρήγορα σε όχι παχύ γάλα). Τότε η το αφήνετε (το επιπλέον) οπότε με την ίδια ποσότητα γάλατος θα γίνει πιο πυκνό η το απομακρύνετε η δίνετε αυτό που περισσεύει σε άλλον για καλλιέργεια. Καλλιεργώντας το κεφίρ μπορείτε να κανονίζετε την γεύση και την σύσταση (πυκνότητα). Αν το θέλετε γλυκύτερο και αραιότερο Αφήστε το λιγότερο χρόνο η αντιθέτως αφήστε περισσότερους κόκκους κεφίρ. Οι κόκκοι πρέπει να καλύπτονται από το γάλα. όταν πρόκειται να μην το καλλιεργήσετε, για λίγες μέρες βάζετε τους κόκκους σε μεγάλο δοχείο με γάλα και νερό μισό μισό στο ψυγείο. Οι κόκκοι διατηρούν την ζωτικότητα τους για 30-40 μέρες. Όταν θελήσετε πάλι να το καλλιεργήσετε, σουρώστε το και πετάξτε το γάλα που ήταν μέσα, αφού το ξεπλύνετε καλά βάλτε το με νέο γάλα.
Β. κεφίρ νερού.
Χρησιμοποιούμε, περίπου την ίδια διαδικασία, όμως χρησιμοποιούμε, καθαρό, φιλτραρισμένο νερό, μισό, αποξηραμένο σύκο, και λίγο λεμόνι.
Το εκπληκτικό σε προβιοτική ποιότητα , και γεύση αποτέλεσμα, μπορεί, να καταναλωθεί, σε έναν φρέσκο χυμό λαχανικών, ή, φρούτων, ή σκέτο !
Συνταγές πολύ σύντομα !!!
Προσωπικά, γνώρισα το κεφίρ, στις αρχές της δεκαετίας του ’70, στην αγαπημένη μου Θεσσαλονίκη. Στην διασταύρωση της Τσιμισκή, με την Διαγώνιο, ένας πόντιος , από τον Καύκασο, είχε ανοίξει, ένα μικρό μαγαζάκι- τρύπα, που το έλεγε…ΚΕΦΙΡ !, σχεδόν δίπλα, στο αείμνηστο γαλακτοπωλείο, και αντιστασιακό στέκι, την περίφημη Βλάστη, ή, Μπλάτς, στα βλάχικα !
Έκτοτε, έχω κάνει 5 επιτυχημένες καλλιέργειες, πολυετείς, αυτών, των εκπληκτικών βακτηριδίων. Μόλις εχθές, με την προσφορά του συναντιλήπτορα Γιώργου Τς., ξεκίνησα την 6η !.
Δοκιμάστε και εσείς, δεν θα απογοητευθείτε, και θα βοηθήσετε, αποτελεσματικά την υγεία σας, που δέχεται οργανωμένη επίθεση, από οικονομικά συμφέροντα, που πουλούν, διατροφικά σκουπίδια, αλλά και από αυτούς, που αποδεδειγμένα, επιδιώκουν, την μείωση των ανθρώπινων πληθυσμών,…
ΟΜΑΔΕΣ ΔΡΑΣΗΣ

1. ΟΜΑΔΑ ΓΕΩΒΙΟΛΟΓΙΑΣ Σ.ΟΛ.ΑΡ.

2. ΑΣΤΙΚΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

3. ΚΙΒΩΤΟΣ ΑΣΤΕΓΩΝ

4. ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΦΥΣΗ & ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ"

5. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΗ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

6. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ

7. ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

ΠΕΖΟΠΟΡΙΕΣ ΔΙΜΗΝΟΥ 

1. Κυριακή 5-11-2017, Παλιοβούνα Λουτρακίου, με κατάβαση, και γεωβιολογικές μετρήσεις, στην Λίμνη Βουλιαγμένης, και στο Ηραίον, ώρες πορείας 4,30 .

2. Κυριακή 19-11-2017, πεζοπορική διάσχιση Κηφησιάς.

3. Κυριακή 3-12-2017, Θερμοπύλες, το μονοπάτι του Εφιάλτη, 5 ώρες πεζοπορία.

4. Κυριακή 17-12-2017, αρχαία και σύγχρονη Ελευσίνα, και …ελευσίνια…μυστήρια!

Σας περιμένουμε όλες και όλους.

Δηλώσεις συμμετοχής, στην σελίδα στο φέις- μπούκ, της ΟΜΑΔΑΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ.

Get more Joomla!® Templates and Joomla!® Forms From Crosstec